top of page

Dag 7 + 8: Rome & Lido di Jesolo

Roma, secundo giorno

Rome is niet gebouwd in één dag met als gevolg dat er dus héél veel te zien is. Tijdens onze tweede dag in de hoofdstad stond er weer vanalles op het programma.

In de voormiddag scheidden onze wegen omdat er vier mogelijke keuzeactiviteiten waren. Meneer Kravanja trok met een tiental leerlingen erop uit om nog wat kerken te bezoeken. Meneer Coolen en mevrouw Vanrijt begeleidden twaalf anderen naar Villa Borghese, het stadspark van Rome. De kunstliefhebbers onder ons moesten een moeilijke keuze maken: een street art tour in één van de vele wijken van Rome of de Vaticaanse musea met als orgelpunt: de Sixtijnse Kapel.

Onder een stralend zonnetje was het in de namiddag bakken op het imposante Sint-Pietersplein. Er waren veel andere mensen op het idee gekomen om de Sint-Pietersbasiliek te bezoeken dus we moesten wel even wachten voordat we de indrukwekkende kerk van de binnenkant konden bewonderen. Behalve het bezoek aan de kerk was het mogelijk om de enorme koepel te betreden. Er waren heel wat durvers die hun hoogtevrees en/of claustrofobie onderdrukten om de honderden treden te beklimmen. Die durf werd beloond met een fenomenaal panorama over Rome en omstreken. Helaas kwam er een onweer roet in het eten strooien zodat het bezoek aan het Vaticaan een beetje abrupt eindigde.

Met twee plaatselijke Lijnbussen vetrokken we naar een restaurant om nog wat krachten op te doen voor onze laatste avond in Rome. Er stond immers nog een verrassing gepland!

De avond eindigde op één van de meest gezellige maar vooral romantische pleinen van Rome. Op het plein bevinden zich enkele mooie fonteinen en een prachtige kerk die gewijd is aan de heilige Agnes. Agnes werd als jong meisje uitgehuwelijkt aan de stadsprefect. Zij wilde, als goede christen, echter niet met hem trouwen omdat hij een heiden was. Het verhaal van Agnes inspireerde mr. Kravanja (wél een goede christen) om zijn eigenste prachtige vriendin – mevrouw Gorissen – ten huwelijk te vragen in het bijzijn van alle leerlingen. Na heel wat oooooh’s en aaaaaah’s en handengeklap volgde er een megagroepsknuffel en konden alle leerlingen nog een uurtje vrij de omgeving of de cafétjes verkennen.

Het was weer een fantastische dag met enkele onvergetelijke momenten!

Op woensdag spenderen we weer heel wat uren in de bus want we begeven ons naar de laatste grote stop van de reis: Venetië. We slapen in Lido di Jesolo, een klein stadje aan de zee. Vandaag is het tevens de laatste avond in Italië. Daarop gaan we traditiegetrouw een feestje bouwen in de discotheek.

Met dit bericht willen we de blog dan ook beëindigen. Meer weetjes en verhalen over de laatste dag en bij uitbreiding de hele reis krijgt u ongetwijfeld te horen bij aankomst!


Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page