top of page

Dag 6: Rome

We kwamen, zagen en overwonnen Rome!

Of toch al voor de helft...

We hadden een erg drukke dag voor de boeg vandaag en moesten dus al bijzonder vroeg uit de veren om Rome te verkennen. Na een lekker ontbijtje in ons 4-sterrenhotel, even buiten het centrum van Rome, konden we met de bus vertrekken om de vele bezienswaardigheden te gaan bezichtigen.

Bij aankomst in het centrum gooiden we meteen de benen los om aan de eerste - van velen - kilometers te beginnen. Met een stadswandeling onder leiding van enkele gidsende leerkrachten brachten we een bezoek aan enkele highlights die te stad te bieden heeft. De Spaanse trappen, de befaamde Trevifontein, de San Ignatiokerk en tot slot het best bewaarde Romeinse bouwwerk in Rome: het Pantheon.

Uiteraard stopt het lijstje met hoogtepunten daarmee niet! Maar vooraleer verder te gaan, mochten de leerlingen op eigen tempo de stad een beetje verkennen en het energieniveau terug op peil brengen in de plaatselijke restaurantjes.

In de namiddag leerden we heel wat bij over de geschiedenis van deze - eens zo machtige - stad! Met het bezoek aan het Colosseum en Forum Romanum trachtten we ons voor te stellen hoe het geweest moet zijn om in de oudheid te leven. Om de fantasie van onze leerlingen wat te stimuleren hadden enkele leerkrachten de innerlijke Romein in zich losgelaten. Met behulp van een aantal attributen en een vleug(je) humor werd de bewogen geschiedenis van het Forum Romanum voor de leerlingen al heel wat aanschouwelijker. De overblijfselen van de ooit imposante gebouwen werden zowaar tot leven gewekt!

Als afsluiter van het culturele gedeelte bezichtigden we nog Victor Emmanuelle II en beklommen we de trappen van de Ara Coeli. Eens boven werden we - bij het ondergaan van de zon - beloond met een prachtig uitzicht over Rome.

De maagjes gromden intussen, dus een gezamenlijk avondmaal in een restaurantje in de buurt was welgekomen. Nadien werd er nog gezellig wat gedronken en nagekeuveld in de buurt van het Campo Di Fiore.

Morgen staat deel twee van de verovering van Rome op het programma, met als hoogtepunt: het Vaticaan.


Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page