top of page

Dag 1 & 2: Vertrek, Pisa en Lucca


Buongiorno Italia!

Maandenlang hebben onze leerlingen van het zesde jaar uitgekeken naar één van de hoogtepunten van hun humanioracarrière: de laatstejaarsreis naar het prachtige Italië. Op woensdag 29 maart, in de vroege avond, was het dan eindelijk zo ver! Twee autocars, gevuld met 126 leerlingen en 13 begeleiders, vertrokken – na de nodige afscheidsknuffels – richting het zuiden.

Na een eerste tussenstop, met de nodige versnaperingen en verplichte evacuatieoefening, waren de meeste leerlingen klaar om een mogelijke en redelijk comfortabele houding te zoeken om zoveel mogelijk nachtrust mee te pikken. Bij het ochtendgloren bleek die zoektocht overigens voor heel wat leerlingen en begeleiders vergeefs te zijn geweest, dus de laatste tussenstop was voor velen onder ons welgekomen om wat krachten op te doen!

Vanaf dan konden we de laatste etappe inzetten richting het eerste hoogtepunt van de reis: Pisa. Het stralende lenteweertje zorgde ervoor dat de laatste (ochtend)humeurtjes als sneeuw voor de zon verdwenen. Na een korte wandeling naar de Campo dei Miracoli, konden we de fameuze scheve toren bewonderen. Natuurlijk werden de smartphones snel naar boven getoverd om de verplichte ‘selfies’ te maken. Niet veel later gidsten enkele leerkrachten ons rond op het centrale plein in Pisa, waar we deskundige uitleg kregen over de verschillende bezienswaardigheden.

Rond 15u sprongen we weer met z’n allen in de autocar, Italië heeft immers nog veel meer voor ons in petto! We vervolgden onze reis naar het charmante stadje Lucca, de hoofdstuk van de provincie Lucca. Met zijn immense omwalling, pittoreske straatjes en stadsplein een leuke plek om even te bekomen van een vermoeiende busreis.

Zo hebben we vandaag al een stukje van de Italiaanse cultuur en het gemoedelijke stadsleven kunnen kennis maken. Dat smaakt naar meer!

Vanuit onze overnachtingsplaats in Montecatini zullen we de volgende dagen de bakermat van de renaissance verkennen: het prachtige Firenze!

Leuke anekdote: de korte nacht zorgt blijkbaar wel voor wat verwarring. Hilariteit alom in één van de bussen toen een leerling zich een hoedje verschrok wanneer ze een nieuw afvalzakje vroeg en de buschauffeur plots naast haar stond in de – rijdende – bus! Leerling X was duidelijk niet op de hoogte dat iedere bus beschikt over twee chauffeurs om de veiligheid te garanderen.

Morgen meer updates en anekdotes over onze eindejaarsreis!

Saluti!


Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page