top of page

Dag 5: San Gimignano & Siena

We kunnen het zelf niet goed geloven maar we zitten al in de helft van onze reis. Time flies when you're having fun!

Dag 5 is een lange reisdag, we rijden immers naar onze tweede grote tussenstop: Rome! De Italiaanse hoofdstad ligt op zo'n 300 km van onze eerste halte. Om de lange busrit een beetje draaglijker te maken, stoppen we in twee van Toscane's meest pittoreske stadjes: San Gimignano en het middeleeuwse Siena.

Aangezien het vandaag zondag was, mocht het allemaal wel wat meer op het gemak. In San Gimignano flaneerden we op het gemak door de kleine straatjes, proefden we van 's werelds beste ijs, bekeken we prachtige landschappen en woonden sommigen onder ons zelfs de mis bij! Uiteraard sloegen heel wat leerlingen ook al wat souvenirtjes en streekproducten in om het thuisfront te verblijden.

Na een uurtje in de bus, arriveerden we in Siena. Eerst werd er tijd gemaakt om de innerlijke mens te versterken, waarna iedereen terug verzamelde op het historische plein om wederom wat kennis over de stad op te doen. Op dit plein, "Campo" genaamd, vindt er twee keer per jaar een paardenrace plaats tussen de stadswijken van Siena. Fun fact: enkele jaren geleden werd deze race gewonnen door een familielid van één van onze leerlingen, Dehlia Accardo.

Om het bezoek aan Siena af te sluiten hielden we halt aan de dom om de rijkelijk versierde gevel te bewonderen én traditiegetrouw een groepsfoto te maken. Na een korte maar heuvelachtige wandeling kwamen we terug aan bij de bussen om onze reis richting Rome verder te zetten.

De vermoeidheid begint zijn tol te eisen dus we kropen vanavond tijdig onder de wol zodat we morgen fris zijn om Rome te veroveren!

Buena notte!


Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page