top of page

Dag 4: Firenze

Oh Firenze, gij schone stad! 2.0

Ook tijdens onze tweede dag in Firenze bleven we niet op onze culturele honger zitten. Gelukkig waren de weergoden ons vandaag ook weer gunstig gezind. Zou dit te maken kunnen hebben met onze vele kerkbezoeken?

In de voormiddag brachten we een bezoek aan de laatste rustplaats van enkele BI’s (Bekende Italianen). In de kerk van Santa Croce zagen we de praalgraven van onder meer Michelangelo, Dante en Mac

chiavelli, wederom van interessante weetjes voorzien door onze gidsen van dienst.

Na enkele uurtjes vrije tijd, waarin heel wat leerlingen shopten of een terrasje deden, scheidden onze wegen voor het eerst. In de namiddag stonden er immers een aantal keuzeactiviteiten op het programma. Kunstliefhebbers konden hun hartje ophalen in de Accademia (met de beroemde David van Michelangelo) of het Uffizi (één van de oudste musea ter wereld), met prachtige renaissancewerken van onder meer Botticelli. De vrienden van de wetenschap konden dan weer terecht in het museum rond Galileo Galilei. Tot slot waren de uitgestrekte Boboli tuinen erg in trek bij heel wat leerlingen.

Tegen de avond zwaaiden we Firenze uit en reden we terug richting onze uitvalsbasis in Montecatini.

Deze dag bood voor ieder wat wils en we hebben er dan ook weer met volle teugen van genoten. De avonduren werden voor de laatste keer doorgebracht in de kroegjes van Montecatini. Morgen verlaten we de omgeving van Firenze, om met een tussenstop in San Gimignano en Siena, door te rijden naar Roma!


Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page