top of page

Dag 3: Firenze

Firenze, gij schone stad!

We weten niet meteen waaraan het precies ligt - het nachtje doorslapen, het stevige Italiaanse ontbijt of de overvloed aan zon - maar de sfeer zat er vandaag weer prima in!

We bezochten één van de mooiste en gezelligste steden van Toscane en bij uitbreiding Italië. We verdiepten ons in de rijke (en dat mag letterlijk genomen worden) geschiedenis van Firenze, met in de voormiddag een bezoek aan de Medici kapellen en de indrukwekkende Dom. Daarna mochten de leerlingen zelf de stad of één van de vele terrasjes verkennen.

In de namiddag kuierden we door de vele kleine en minder kleine straten, onder deskundige leiding van enkele gidsende leerkrachten. Zo zagen we onder meer een geluksbrengend bronzen zwijn, meerdere kerken, een eeuwenoude brug en een kopie van Michelangelo's bekendste werk: De David. We sloten af op het Piazzale Michelangelo met een schitterend panorama over de stad. Ook konden we een stukje van Florence zien, in de verte. ;-)

Om verder te genieten van de ontspannende dag, sloten we af in Montecatini. Enkele leerlingen rustten wat uit in het hotel, terwijl anderen enkele plaatselijke kroegjes bezochten.


Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page